Кабмін скоротив граничну чисельність працівників Держагенства лісових ресурсів та реорганізував його управління

15:10, 9 вересня 2022
Урядовці скоротили кількість працівників Держлісагенства майже вдвічі, реорганізував його управління та вирішив створити держпідприємство «Ліси України».
Кабмін скоротив граничну чисельність працівників Держагенства лісових ресурсів та реорганізував його управління
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо утворення державного підприємства “Ліси України” та скоротив граничну чисельність працівників Держлісагенства. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1003.

Вказаною постановою передбачається скорочення кількості територіальних органів Держлісагенства в понад 2 рази.

Зокрема буде створено:

  • Північно-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства з центром у місті Рівне замість Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства,  Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства;
  • Центральне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства з центром у місті Житомир замість Київського обласного управління лісового та мисливського господарства, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Також урядовці погодилися з  пропозицією Державного агентства лісових ресурсів щодо:

утворення державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” шляхом злиття спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів, з подальшим перетворенням державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” в акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого належать державі, з урахуванням особливостей, визначених законом.

Також передбачається залишення у державній власності державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” та акціонерного товариства, яке утвориться після перетворення державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” в акціонерне товариство, 100 акцій якого закріплюються у державній власності.

Цим же документом ухвалено рішення про скорочення граничної чисельності працівників територіальних органів Держлісагентства з 647 до 355, у тому числі буде працювати не більше 346 держслужбовців (наразі 624).

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Верховна Рада заборонила реорганізацію Держагенства лісових ресурсів на час воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення, ухваливши поправку до законопроєкту №7605. Однак Президент України Володимир Зеленський не підтримав норму, застосувавши вето. Врешті-решт депутати погодилися з Главою держави та схвалили закон у новій редакції.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду