Уряд повторно запровадив санкції проти Януковича, Курченка, Лебедєва і Дерипаски

16:03, 10 вересня 2022
Денис Шмигаль: Продовжуємо позбавляти Росію та колаборантів активів на території України й спрямовувати їх на посилення нашої обороноздатності.
Уряд повторно запровадив санкції проти Януковича, Курченка, Лебедєва і Дерипаски
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд повторно накладає санкції на Сергія Курченка, Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску.

"Продовжуємо позбавляти Росію та колаборантів активів на території України й спрямовувати їх на посилення нашої обороноздатності. На позачерговому засіданні уряд погодив купівлю з боку АРМА військових облігацій на суму 152 млн грн. Це кошти, які перебувають на рахунках агентства і були заморожені в рамках процесу конфіскації російського майна в Україні та майна російських колаборантів", - написав Шмигаль у Телеграм-каналі.

Також за його словами, уряд повторно накладає санкції на Курченка, Лебедєва, Януковича та Дерипаску в частині блокування їхніх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні.

"Це рішення потрібне для того, аби згідно з новим законодавством остаточно конфіскувати все їхнє майно на території України", - написав він.

Шмигаль повідомив, що заморожування та конфіскація всіх активів Росії та її громадян відбувається згідно з чітко визначеними процедурами і відповідно до нового законодавства.

"Ми планомірно працюємо над тим, щоб забрати все майно та кошти Росії та спрямувати їх на посилення нашої армії й на наше відновлення", - підсумував прем'єр.

Раніше ми писали, що 10 вересня Кабмін провів засідання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області