Експодатківиці з Куп’янська, яка перейшла на бік окупантів, повідомлено про підозру

19:26, 15 вересня 2022
Жінка добровільно погодилась на співпрацю з представниками РФ.
Експодатківиці з Куп’янська, яка перейшла на бік окупантів, повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишній податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

«Зрадниця пройшла співбесіду та зайняла посаду «головного спеціаліста відділу реєстрації та приймання звітності» незаконно створеного органу окупаційної адміністрації ЗС РФ на території м. Куп’янськ – «Податкова служба Харківської області». Серед її обов’язків: незаконне адміністрування обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованої території Харківської області.

Крім того, підозрювана надала представникам РФ наявні дані платників податків на території Куп’янського району Харківської області та забезпечила ведення баз даних осіб, які проживають на тимчасово окупованій території і вимушені здійснювати обов’язкові платежі представникам окупаційної влади, зокрема «Реєстр підприємців без утворення юридичної особи, що здійснюють діяльність в Харківській області». Також зрадниця здійснила виготовлення та видачу від імені представників окупаційних військ документів про надання дозволів на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди псевдовлади», — сказано у повідомленні прокуратури.

Раніше ми писали, що у Ізюмі вилучили докази функціонування так званої «поліції».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області