Суддю Північного апеляційного господарського суду, який очікував захоплення України росіянами, виключили зі складу постійних колегій суддів

15:33, 22 вересня 2022
Суддю Володимира Куксова також виключили зі складу судових палат суду.
Суддю Північного апеляційного господарського суду, який очікував захоплення України росіянами, виключили зі складу постійних колегій суддів
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Північний апеляційний господарський суд повідомив, що у зв’язку з оголошенням підозри судді Куксову Володимиру Володимировичу у вчиненні кримінального правопорушення та обранням щодо нього запобіжного заходу, збори суддів 21.09.2022 вирішили тимчасово виключити суддю Куксова В.В. зі складу постійних колегій суддів, судових палат суду, скасувати йому раніше визначену спеціалізацію та передати справи, які були розподілені комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду» на суддю-доповідача (головуючого суддю) Куксова В.В. або перебувають у провадженні, на повторний автоматизований розподіл.

Як відомо, за матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру судді Північного апеляційного господарського суду, який, як зазначила СБУ, перебуваючи у Києві, очікував захоплення України росіянами. «Спецслужба зібрала вичерпну доказову базу: зловмисник виправдовував звірства окупантів, зневажливо говорив про українських захисників і підбурював знайомих до співпраці з ворогом».

У РСУ зазначили, що опубліковані записи СБУ щодо судді апеляційного господарського суду, який, перебуваючи у Києві, очікував захоплення України росіянами, завдають шкоди авторитету правосуддя.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва