Надання РФ статусу «країна-спонсор тероризму» дозволить посилити санкції та ізоляцію, — група Єрмака-Макфола

11:44, 29 вересня 2022
Опубліковано важливий документ санкційної групи Макфола-Єрмака – «Справа про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму».
Надання РФ статусу «країна-спонсор тероризму» дозволить посилити санкції та ізоляцію, — група Єрмака-Макфола
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 29 вересня, опубліковано важливий документ санкційної групи Макфола-Єрмака – «Справа про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму».  Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Це наш п‘ятий документ, який обгрунтовує необхідність внесення рф до списку держав-спонсорів тероризму», — зазначив він.

За його словами, визнання рф спонсоркою тероризму посилить тиск з метою включення цієї країни до чорного списку Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Це також обмежить допомогу від Сполучених Штатів та від організацій, членом яких є США. Буде заборонено весь експорт і продаж зброї, ще більше посилиться контроль над експортом, реекспортом і передачею товарів подвійного використання, крім того, будуть запроваджені додаткові фінансові обмеження.

«Цей статус полегшив би процес застосування вторинних американських санкцій на третіх осіб, які здійснюють операції з російською державою та суб’єктами приватного сектору. Надавши рф статус держави-спонсора тероризму, Сполучені Штати та їхні союзники можуть накласти фінансові й торговельні санкції на будь-яку країну, яка продовжить співпрацювати з росією. Така загроза вторинних обмежувальних заходів збільшить імовірність дотримання вже наявних санкцій, таким чином посиливши їхню ефективність», — додав Єрмак.

Присвоєння такого статусу значно підвищило б рівень контролю з боку міжнародних контрагентів за багатьма російськими юридичними та фізичними особами приватного сектору.

«При присвоєнні статусу держави-спонсора тероризму можна додати виняток, що дало б змогу підтримувати зв’язок з російськими дипломатами при просуванні американських національних інтересів. Наприклад, навіть коли Іран було визнано державою – спонсором тероризму, проводилися прямі переговори з іранськими дипломатами щодо укладення Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA)», — зазначив керівник ОП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва