РФ намагається вкрасти українські ІР-адреси: Комітет Ради провів нараду щодо кібербезпеки країни

20:23, 3 жовтня 2022
До RIPE NCC планується направити лист з переліком заходів для вирішення даної проблеми та задля захисту українських власників ІР-адрес, які опинилися на окупованих територіях.
РФ намагається вкрасти українські ІР-адреси: Комітет Ради провів нараду щодо кібербезпеки країни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 3 жовтня, у Комітеті цифрової трансформації під головуванням Олександра Федієнка відбулась робоча нарада щодо кібербезпеки країни. Про це повідомляє пресслужба Комітету Ради.

Участь у заході взяли представники РНБО, СБУ, СЗРУ, МЗС, Мінюсту, Держспецзв’язку та НКЕК.

Основна увага була приділена реєстрації ІР-адрес на окупованих територіях, оскільки росія намагається вкрасти українські ІР-адреси шляхом їх реєстрації на своїх юридичних осіб, не резидентів України.

Наразі до RIPE NCC звернулись власники ІР-адрес з т.о. територій України, щоб отримати погодження на закріплення їх власності за російськими юридичними особами.

Це питання важливе, оскільки зволікання із вживанням відповідних заходів з боку України збільшує ризики для стабільності роботи інтернету в регіоні.

Учасники наради напрацювали механізми з обмеження операцій трансферу з суб’єктів–резидентів України на будь-яких інших. Також до RIPE NCC планується направити лист з переліком заходів для вирішення даної проблеми та задля захисту українських власників ІР-адрес, які опинилися на окупованих територіях.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді