Завершено слідство у справі стосовно співробітника СБУ, викритого на одержанні $60 000

19:40, 20 жовтня 2022
Співробітника СБУ було викрито на одержанні 60 тисяч доларів за нібито сприяння у поверненні техніки, вилученої в рамках розслідування шахрайства та викрадення електроенергії на Сході України.
Завершено слідство у справі стосовно співробітника СБУ, викритого на одержанні $60 000
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурором САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, та відкриття матеріалів стороні захисту у справі стосовно співробітника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ (ДКІБ СБУ), якого викрито на вимаганні та одержанні 60 тисяч доларів. Про це повідомлє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, 26 липня 2022 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ викрито співробітника СБУ на одержанні 60 тисяч доларів за нібито сприяння у повернені техніки, вилученої в рамках розслідування шахрайства та викрадення електроенергії на Сході України, а також не перешкоджання у веденні бізнесу з видобутку криптовалюти. Отримавши пропозицію про сплату за вилучений товар, власник техніки одразу звернувся із відповідною заявою до НАБУ.

Дії співробітника СБУ кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

На сьогодні до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 984 800 гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді