Уряд дозволив вчитись на бюджеті деяким категоріям студентів-контрактників

16:36, 21 жовтня 2022
Можливість перевестися на навчання за державні кошти отримали деякі категорії студентів.
Уряд дозволив вчитись на бюджеті деяким категоріям студентів-контрактників
Зображення від Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє, що студенти з тимчасово окупованих територій, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій та їхні діти будуть навчатися у закладах фахової передвищої та вищої освіти за кошти державного бюджету.

«Студенти з ТОТ і внутрішні переселенці будуть навчатися за кошти держбюджету. Уряд затвердив механізм переведення студентів на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти. До кінця року на покриття витрат буде виділено 363 млн грн», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що відповідну постанову, розроблену за дорученням Президента Володимира Зеленського, було ухвалено на засіданні Кабміну.

Порядок поширюється на заклади фахової передвищої та вищої освіти державної та приватної форм власності, які здійснюють підготовку здобувачів освіти за державним замовленням.

«Можливість перевестися на навчання за державні кошти отримали такі категорії студентів:

- особи, які проживають на тимчасово окупованій території в умовах воєнного стану, на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території громад, що станом на 15 жовтня та 15 лютого відповідного року включені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції;

- особи, які виїхали з таких територій;

- діти загиблих захисників України;

- учасники бойових дій і їхні діти;

- особи, що отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти», - розповідають у Мінреінтеграції.

Як це працює?

«Для переведення на бюджет здобувачі освіти, які входять у затверджений постановою перелік, мають звернутися із заявою до керівника закладу освіти, в якому навчаються. Виш здійснює верифікацію поданих документів, що підтверджують право на переведення.

Також студенти отримуватимуть соціальну стипендію. Її розмір залежно від категорії стипендіатів і виду навчального закладу визначений Міністерством освіти і науки України.

Переведення буде здійснюватися за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також наявності вакантних (вивільнених) місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення», - сказано у повідомленні міністерства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області