ЄБРР вирішив потроїти допомогу Україні: куди підуть гроші

15:01, 24 жовтня 2022
ЄБРР виділить Україні до трьох мільярдів євро до кінця 2023 року.
ЄБРР вирішив потроїти допомогу Україні: куди підуть гроші
Фото: ebrd.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив, що виділить до 3 мільярдів євро протягом 2022-2023 років, щоб допомогти українському бізнесу та економіці продовжувати функціонувати. Про це йдеться у пресрелізі ЄБРР від 24 жовтня.

У ЄБРР зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення рф Україні було виділено понад 1 мільярд євро фінансової допомоги і цю цифру планується потроїти до кінця 2023 року.

«Основна увага буде зосереджена на підтримці «реальної» економіки – енергетичної та продовольчої безпеки, відновленні залізничної інфраструктури та підтримці фармацевтичної промисловості», - йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Президентка Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо зазначила, що нещодавня зустріч в Україні з Президентом Володимиром Зеленським не залишила у неї «жодних сумнівів щодо масштабу необхідної допомоги, і ЄБРР сповнений рішучості зробити все можливе, щоб зіграти свою роль».

«ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні, зв’язки з яким тягнуться вже 30 років. Це жахливо спостерігати за збитками, завданими вторгненням росії, і водночас зворушливо бачити стійкість населення. Я це говорила 24 лютого і буду говорити – ми на боці України», - додала вона.

Раніше ми писали, що Уряд розширив програму «5-7-9» на підприємства, зруйновані під час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва