Україна протестувала постачання електроенергії з Європи: навіщо цей крок

08:24, 28 жовтня 2022
У процесі тестового постачання імпортували 1 МВт.
Україна протестувала постачання електроенергії з Європи: навіщо цей крок
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» 27 жовтня провів тест, унаслідок якого електроенергія надійшла до країни зі Словаччини, повідомляє офіційний сайт компанії.

У процесі тестового постачання імпортували 1 МВт. Таку перевірку вирішили зробити на випадок дефіциту генерувальної потужності: в екстрених випадках постачання енергії з-за кордону допоможуть підтримати українську енергетичну систему.

Генеральний директор АТ «ЕКУ» Віталій Бутенко підкреслив, що через російські ракетні обстріли, внаслідок яких значна частина енергетичної інфраструктури отримала пошкодження, можуть виникнути проблеми з проведенням опалювального сезону.

«Як державний трейдер ми шукаємо можливості й інструменти, що дозволяють знизити ці ризики. Здійснення тестових поставок — частина роботи, — сказав Бутенко. — Технічна можливість імпорту електроенергії з Європи в Україну — це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми маємо бути готовими до його впровадження».

Раніше ми писали, що Укренерго обмежило постачання електроенергії для промисловості.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України