FATF ввела додаткові обмеження для росії: в НБУ розповіли, які саме

11:25, 28 жовтня 2022
рф обмежено доступ до міжнародної взаємодії у сфері боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.
FATF ввела додаткові обмеження для росії: в НБУ розповіли, які саме
Джерело фото: НБУ/Facebook
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України повідомляє, що рф обмежено доступ до міжнародної взаємодії у сфері боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Таке рішення ухвалила Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF під час жовтневого Пленарного засідання в Парижі.

«Отже, росії заборонено:

- брати участь у засіданнях регіональних органів як учасника та члена;

- долучатися до поточних і майбутніх проєктів FATF», - сказано у повідомленні.

Напередодні засідання НБУ звернувся до FATF із закликом ухвалити рішення щодо виключення російської федерації з числа країн-членів FATF та включення її до «чорного списку FATF» (списку юрисдикцій із високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії).

«Укотре отримуємо результат завдяки консолідації зусиль. Україна працює злагоджено, щоб крок за кроком досягти визнання справедливості і того факту, що росія – держава-спонсор тероризму і їй не місце в організації FATF. У цьому напрямі Державна служба фінансового моніторингу, Міністерство фінансів України, Верховна Рада України та Національний банк разом працювали задля результату, і ми не зупинимося, докладемо усіх зусиль, щоб довести цю справу до кінця і затягти зашморг на шиї російських терористів!

Кожна інституція докладає зусиль для цього. Від Нацбанку свою кінцеву мету ми чітко зазначили в нашому листі до FATF, який було надіслано напередодні Пленарного засідання. Це повне виключення російської федерації з числа країн – членів FATF та включення її до "чорного списку FATF".

Робота продовжується. Сьогоднішній результат – це лише один із кроків, але це чергове підтвердження, що наші аргументи чують, тому крок за кроком ми досягнемо повної ізоляції країни-агресора», – наголосив Голова НБУ Андрій Пишний.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду