Нацбанк закликав FATF виключити рф з числа країн-членів та включити до «чорного списку FATF»

13:04, 14 жовтня 2022
Національний банк України звернувся до FATF із закликом розглянути питання та прийняти рішення щодо виключення російської федерації з числа країн-членів FATF.
Нацбанк закликав FATF виключити рф з числа країн-членів та включити до «чорного списку FATF»
Джерело фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України повідомляє, що звернувся до Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей, FATF, із закликом на наступному Пленарному засіданні 18–21 жовтня 2022 року розглянути питання та прийняти рішення щодо:

- виключення російської федерації з числа країн-членів FATF;

- звернення до регіональних органів за типом FATF із вимогою припинити членство рф та позбавити її статусу спостерігача в таких органах;

- включення рф до «чорного списку FATF» (списку юрисдикцій із високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії).

Як повідомляється, відповідний лист за підписом Голови НБУ Андрія Пишного направлено до FATF.

«Сьогодні весь світ має беззаперечні докази, що чинний російський режим зневажає та порушує будь-які міжнародно визнані принципи та зобов’язання задля досягнення своїх злочинних цілей.

Незважаючи на міжнародні санкції, рф продовжує співпрацювати з юрисдикціями, включеними до "чорного списку FATF", а також із терористичними організаціями.

Членство держави-терориста у FATF ставить під сумнів репутацію цієї організації, створеної на основі принципів міжнародного співробітництва та взаємної довіри.

Неможливо вести діалог, заснований на довірі та взаємній повазі до міжнародного права та Стандартів FATF, з державою-терористом. 

Національний банк України високо цінує зусилля FATF із забезпечення цілісності та безпеки міжнародної фінансової системи, а також чітку позицію щодо засудження російського вторгнення в Україну і  сподівається на подальші рішучі, потужні та чіткі кроки FATF, спрямовані на припинення державою-агресором та державою-терористом своїх злочинних дій», - наголосили у Національному банку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси