Залучення безробітних до «Армії відновлення» дозволить повернути їх до економічно активного життя – Мінекономіки

20:32, 31 жовтня 2022
Заступниця Міністра економіки зазначила, що виконання суспільно корисних робіт дозволить людям отримувати вищий дохід, ніж якщо вони перебуватимуть у статусі безробітних.
Залучення безробітних до «Армії відновлення» дозволить повернути їх до економічно активного життя – Мінекономіки
Джерело фото: stock.adobe.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Залучення людей, які втратили роботу, до «Армії відновлення» країни дозволить повернути безробітних до економічно активного життя та є фінансово вигідним для них. Про це заявила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна під час онлайн-брифінгу в Медіацентрі Україна, пише Мінекономіки.

«На обліку Держслужби зайнятості перебуває 250 тисяч безробітних - це великий кадровий потенціал, який можна залучити до виконання суспільно корисних робіт, що потрібні нині нашій країні для наближення Перемоги і відновлення. До того ж безробітним виконувати такі роботи більш вигідно, ніж просто перебувати на обліку в центрі зайнятості. Адже виплати допомоги з безробіття в багатьох випадках нижчі, ніж оплата за виконання суспільно корисних робіт, яка складає щонайменше 6700 грн. Ця сума - це гарантований державою мінімум, проте такі роботи можуть дофінансовуватись з обласних бюджетів. Тобто оплата за їх виконання може бути більшою», -  розповіла Тетяна Бережна.

За її словами, згідно з проведеним аналізом щодо виплат допомоги з безробіття, 180 тисяч безробітних отримують таку допомогу в меншому розмірі, ніж мінімальна зарплата, що складає нині 6700 грн. Тобто виконання суспільно корисних робіт дозволить людям отримувати вищий дохід, ніж якщо вони перебуватимуть у статусі безробітних.

Окрім того, на її думку, важливим наслідком залучення безробітних до виконання суспільно корисних робіт є їх повернення до економічно активного життя.

«Залучення безробітних до “Армії відновлення” є хорошим механізмом переходу людини  зі статусу безробітного в статус зайнятої особи. Адже людина, яка втратила роботу, довгий час перебувала на обліку в центрі зайнятості та отримувала виплати від держави, нарешті починає працювати, відчуває, що вона потрібна, що вона виконує важливу роботу, і таким чином повертається до економічної активності. В цьому й полягає головна мета програми», - наголосила Тетяна Бережна.

Заступниця Міністра економіки зазначила, що перелік суспільно корисних робіт в конкретному регіоні та рівень залученості до них безробітних визначає військове командування спільно з органами місцевої влади, державним центрами зайнятості залежно від потреб.

Також Тетяна Бережна нагадала, що програма залучення безробітних до таких робіт вже активно функціонує. Зокрема, в Чернігівській та Сумській областях. В Сумській області суспільно корисні роботи запроваджені у 18 територіальних громадах і на них працевлаштовано майже 400 безробітних. В Чернігівській області до виконання таких робіт вже залучено 78 безробітних.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду