Україна звернеться до ФІФА з пропозицією розглянути питання про виключення збірної Ірану зі складу учасників ЧС з футболу

14:28, 1 листопада 2022
Також асоціація звернеться до ФІФА та УЄФА із закликом відреагувати на дії російського футбольного союзу.
Україна звернеться до ФІФА з пропозицією розглянути питання про виключення збірної Ірану зі складу учасників ЧС з футболу
Джерело фото: REUTERS/Arnd Wiegmann/Files
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українська асоціація футболу звернеться до ФІФА з пропозицією розглянути питання про виключення збірної Ірану зі складу учасників чемпіонату світу з футболу-2022, повідомляє УАФ із посиланням на рішення виконавчого комітету.

На сайті повідомляється, що рішення ухвалили, беручи до уваги інформацію ЗМІ стосовно «систематичних проявів порушень прав людини в Ірані, що може порушувати принципи та норми Статуту ФІФА».

«Беручи до уваги інформацію ЗМІ стосовно систематичних проявів порушень прав людини в Ірані, що може порушувати принципи та норми Статуту ФІФА, враховуючи резолюцію Ради Безпеки ООН 2231 стосовно накладення санкцій на Іран та ймовірну причетність Ірану до військової агресії рф проти України, звернутися до ФІФА з пропозицією розглянути питання про виключення збірної Ірану зі складу учасників чемпіонату світу з футболу-2022», - йдеться у повідомленні.

Також асоціація звернеться до ФІФА та УЄФА із закликом відреагувати на дії російського футбольного союзу, щодо «інтеграції футбольних клубів» з тимчасово окупованих територій України до російських змагань.

«Беручи до уваги дії російського футбольного союзу стосовно інтеграції футбольних клубів та федерацій із тимчасово окупованих територій України до російських змагань та у структуру рфс, звернутися до ФІФА та УЄФА із закликом щодо вжиття невідкладних заходів реагування на дії рфс та застосування щодо рфс найсуворіших санкцій, зокрема у вигляді виключення рфс зі складу членів ФІФА та УЄФА», - наголосили у УАФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду