Розроблено сервіс формування нотаріальних документів з QR-кодом у складі Системи е-нотаріату — НАІС

21:23, 2 листопада 2022
Підключення нотаріусів до даного сервісу буде проходити поетапно.
Розроблено сервіс формування нотаріальних документів з QR-кодом у складі Системи е-нотаріату — НАІС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», у Мін'юсті заявили, що в Україні стартував електронний нотаріат.

Згодом державне підприємство «Національні інформаційні системи» повідомило, що на виконання Постанови КМУ від 01 липня 2022 року № 745 «Про затвердження Правил формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором», розробило програмне забезпечення для формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором у складі Єдиної державної електронної системи е-нотаріат (сервіс формування нотаріальних документів з QR-кодом у складі Системи е-нотаріату). Про це йдеться у пресслужбі НАІС.

Комплекс засобів захисту Програмного забезпечення системи побудований на принципах та у відповідності до вимог комплексної системи захисту інформації  інформаційної системи Єдиних та Державних реєстрів Міністерства юстиції України. Задля підтвердження відповідності комплексу засобів захисту вимогам у сфері технічного захисту інформації ДП «НАІС» вжито визначених законодавством заходів для проведення державної експертизи.

Підключення нотаріусів до даного сервісу буде проходити поетапно, в режимі дослідної експлуатації.

На І етапі, який розпочинається 02.11.2022, відбудеться підключення до сервісу лише діючих нотаріусів Київського міського нотаріального округу.

Доступ до сервісу надається ДП «НАІС» нотаріусам, які вже мають доступ до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, на підставі діючих договорів з такими нотаріусами, без необхідності додаткового їх звернення до технічного адміністратора та з використанням ідентифікаторів доступу до реєстрів.

Вхід здійснюється за посиланням.

Нормативно-довідкова інформація щодо Єдиної державної електронної системи е-нотаріату розміщена на вебсайті ДП «НАІС» за посиланням в розділі «Нотаріат».

У разі виникнення питань щодо програмного забезпечення та його роботи, просимо звертатися  до кол-центру ДП «НАІС»  за номером 0-800-50-85-84.

Також ми писали, що розпочато впровадження в дослідну експлуатацію сервісу формування проектів нотаріальних документів з QR-кодом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду