Передавала військовослужбовцю зс рф інформацію про дислокацію військової техніки ЗСУ: на Житомирщині суд оголосив вирок жінці

21:29, 3 листопада 2022
Згідно з обвинувальним актом, за допомогою персональної сторінки російської соціальної мережі «Вконтакте», доступ до якої заблокований, жінка неодноразово передавала відомості військовослужбовцю зс рф.
Передавала військовослужбовцю зс рф інформацію про дислокацію військової техніки ЗСУ: на Житомирщині суд оголосив вирок жінці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира було розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянки України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Згідно з обвинувальним актом, пишуть у пресслужбі, громадянка України, діючи умисно на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, за допомогою персональної сторінки російської соціальної мережі «Вконтакте», доступ до якої є заблокований інтернет-провайдерами на виконання Указу Президента України № 133/2017 від 15.05.2017 «Про введення в дію рішення Ради Національної Безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», відслідковувала дислокацію підрозділів військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України, вираховувала GPS-координати стратегічно важливих військових об’єктів, неодноразово передаючи зазначені відомості військовослужбовцю зс рф.

«Вироком суду громадянку України визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначено їй покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 07 (семи) років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй майна», - йдеться у подідомленні.

Також з обвинуваченої на користь держави стягнуто процесуальні витрати за проведення судових експертиз у розмірі 4118 грн. 88 коп.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду.

Раніше ми писали, що Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у колабораційній діяльності (частина 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним у скоєнні інкримінованого правопорушення та призначив узгоджене сторонами покарання – позбавлення права обіймати посади або займатись діяльністю в органах управління Збройних Сил України строком на 10 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва