Звільнення працівника за переведенням та виплата компенсації: що з єдиною звітністю

09:36, 16 листопада 2022
При звільненні за переведенням сума грошової компенсації обкладається ПДФО за попереднім місцем роботи, тож підприємство, на яке перейшов працівник, не повинно відображати інформацію про суму виплаченої працівнику компенсації у єдиній звітності.
Звільнення працівника за переведенням та виплата компенсації: що з єдиною звітністю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснили, хто виступає податковим агентом при виплаті грошової компенсації, у разі звільнення за переводом ФО на інше підприємство за не використані ним дні щорічних відпусток, за його бажанням перерахованої на рахунок підприємства, на яке він переводиться.

Податковим агентом виступає працедавець, який повинен оподаткувати суми компенсації за невикористану відпустку на загальних підставах у тому місяці, коли були вони нараховані (в даному випадку – у місяці звільнення), так як сума компенсації за невикористану відпустку з метою оподаткування розглядається як заробітна плата і входить до складу загального місячного оподатковуваного доходу працівника.

Оскільки суму грошової компенсації було обкладено податком на доходи фізичних осіб роботодавцем за попереднім місцем роботи, що було відповідним чином відображено ним у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, підприємство, на яке перейшов працівник, не повинно відображати інформацію про суму виплаченої працівнику компенсації у Розрахунку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області