Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 15 листопада

18:11, 15 листопада 2022
Передбачено реалізацію протягом двох років проекту із створення Єдиної цифрової інтегрованої інформаційно-аналітичної системи управління процесом відбудови інфраструктури.
Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 15 листопада
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 15 листопада, Кабінет Міністрів провів засідання. Які рішення прийнято, повідомив представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та прирівняних до них осіб за шкоду, завдану державі»щодо матеріальної відповідальності поліцейських». Законопроектом пропонується врегулювати питання матеріальної відповідальності поліцейських за шкоду, завдану державі, а також привести термінологію зазначеного Закону у відповідність до Законів «Про освіту», «Про військовий обов’язок і військову службу».

Передбачено реалізацію протягом двох років експериментального проекту із створення, впровадження та забезпечення функціонування Єдиної цифрової інтегрованої інформаційно-аналітичної системи управління процесом відбудови інфраструктури. Затверджено Порядок реалізації експериментального проекту. Єдина цифрова інтегрована інформаційно-аналітична система управління процесом відбудови інфраструктури призначена для автоматизації планування та фінансування робіт з відновлення або відбудови об’єктів інфраструктури, моніторингу процесу відновлення або відбудови зазначених об’єктів (проектування, публічні закупівлі, будівництво, реконструкція, капітальний чи поточний ремонт, інші будівельні та відновлювальні роботи, введення в експлуатацію відбудованих об’єктів інфраструктури).

Внесено зміни до постанови КМУ від 17.10.2007 № 1229 «Про збільшення розміру довічної плати за звання дійсного члена (академіка) та члена-кореспондента Національної академії наук і національних галузевих академій наук» з метою приведення її термінології у відповідність до ЗУ № 2217-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання правового режиму на тимчасово окупованій території України». Уточнено, що особам, які проживають на тимчасово окупованій РФ території України (тимчасово окупованій території), щомісячна довічна плата за звання дійсного члена (академіка) та члена-кореспондента Національної академії наук і національних галузевих академій наук виплачується лише після деокупації такої території.

Внесено зміни до переліку лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються на виконання відповідних угод (договорів), укладених особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я. Доповнено розділ «Надання медичної допомоги в умовах воєнного стану в Україні» позиціями «Калій йодид» дозуванням по 16 мг, 32 мг та 125 мг.

Внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Збільшено безперервний строк перебування водіїв транспортних засобів суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, до 60 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Виділено Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (для Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) з резервного фонду державного бюджету на безповортній основі 410 млн. гривень для забезпечення відновлення телерадіомовлення в Харківській, Чернігівській, Сумській та Херсонській областях на безповоротній основі. Скорочено видатки, передбачені на 2022 рік у загальному фонді державного бюджету Міністерству цифрової трансформації за програмою «Керівництво та управління у сфері цифрової трансформації» на 25 млн. 321 тис. гривень та за програмою «Електронне урядування» на 25 млн. 69 тис. гривень, та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації за програмою «Розвиток та модернізація державної системи спеціального зв’язку  та захисту інформації» на 12 млн. 673 тис. гривень.

Внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Закріплено за Мінекономіки функції визначення критеріїв перевірки ділової репутації та оцінювання бізнес-плану отримувача. Конкретизовано дати початку шестимісячного строку, протягом якого мають бути створені робочі місця та відбутись працевлаштування на них осіб. Надано можливість подання сканованих копій проектів висадки насаджень та проектів будівництва модульних теплиць, що обов’язково додаються до заяв на отримання відповідних грантів. Визначено максимальний розмір гранту на будівництво модульних теплиць залежно від площі модульної теплиці. Уточнено кількість створюваних нових робочих місць у розрахунку на гектар модульних теплиць.

Затверджено Положення про Комісію з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, Порядок створення, ведення, доступу до відомостей  Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та Порядок призначення та виплати допомоги особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членам їхніх сімей. Визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 11.12.2019 № 1122 «Деякі питання соціального і правового захисту осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення».

Перейменовано Володимир-Волинську районну державну адміністрацію Волинської області на Володимирську районну державну адміністрацію Волинської області.

Затверджено план заходів із створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Передбачено поетапне створення, впровадження та забезпечення функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112, шляхом забезпечення виконання комплексу відповідних практичних заходів з визначенням конкретних виконавців та строків виконання завдань.

Погоджено реорганізацію територіальних органів як структурних підрозділів апарату Міністерства у справах ветеранів, а саме: відділи у Донецькій, Луганській та Харківській областях реорганізовано у Міжрегіональний відділ у Донецькій, Луганській і Харківській областях; відділ у Дніпропетровській області та Міжрегіональний відділ у Херсонській області, АРК та м. Севастополі реорганізовано у Міжрегіональний відділ у Дніпропетровській і Херсонській областях, АРК та м. Севастополі. Відділи у м. Києві та інших областях реорганізовано у відповідні сектори.

Виділено Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (для Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) з резервного фонду державного бюджету на безповоротній основі кошти у сумі 131,4 млн гривень для забезпечення: сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів в МХ-1, -2, -3, -5; цілодобового моніторингу ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових і наземних каналів зв’язку.

Зменшено обсяг видатків розвитку державного бюджету Державному агентству автомобільних доріг за програмою «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні» на суму 28 млн. 215 тис. гривень та зменшено обсяг надання кредитів з державного бюджету Державному агентству автомобільних доріг за програмою «Розвиток автомагістралей та реформа дорожнього сектору» на суму 332 млн. 575 тис. гривень. Натомість, збільшено обсяг видатків державного бюджету Державному агентству автомобільних доріг за програмою «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні» на суму 360 млн. 790,0 тис. гривень для реалізації інвестиційного проекту за підтримки Уряду Республіки Польща «Проект з будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг західного регіону, для подальшого якісного поєднання їх з автомобільними дорогами Республіки Польща».

Виділено Херсонській обласній державній адміністрації (для Херсонської обласної військової адміністрації) 100 млн. гривень з резервного фонду державного бюджету для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури і об’єктів соціальної сфери у Херсонській області.

Погоджено обсяг придбання Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, за рахунок коштів, розміщених на рахунках Агентства у національній валюті, облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації» у сумі 301 млн. 600 тис. гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області