Займалися антиукраїнською агітацією: на Дніпропетровщині СБУ викрила двох колаборантів, фото

20:07, 2 грудня 2022
СБУ на Дніпропетровщині викрила чергових колаборантів і заблокувала їх антиукраїнську агітацію в інформпросторі.
Займалися антиукраїнською агітацією: на Дніпропетровщині СБУ викрила двох колаборантів, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

СБУ викрила двох колаборантів у Павлоградському районі Дніпропетровської області, які займалися антиукраїнською агітацією. Про це повідомляє Управлінні СБУ Дніпропетровської області.

«Заблоковано діяльність мешканки Павлограду, яка маючи російські «корні», завжди вважала «руський мир» найкращим шляхом для сучасної України.  Постійне спілкування із «зомбованими» рашистською пропагандою родичами з рф накладало відбиток на сприйняття реальної ситуації в нашій країні. З метою донесення своєї позиції у відношенні війни в Україні, вона постила проросійські матеріали в забороненій соціальній мережі «Однокласники». Агітаційні матеріали вона брала з російських ресурсів та пабліків. Дописи переважно стосувалися глорифікації російського диктатора, підтримки дій ворожих військ та окупації українських територій. В антиукраїнських наративах окупанти подавалися виключно як визволителі українських громадян від  нацизму - «герої, які несуть свободу Україні», — йдеться у повідомленні СБУ.

Ще один, мешканець Павлоградського району, уродженець рф, теж займався антиукраїнською агітацією. «Через особистий аккаунт у забороненій соцмережі, він розповсюджував антиукраїнські меседжі та заперечував збройну агресію ворога проти нашої держави. Пости зі схваленням дій путінського режиму, підтримки окупації українських територій і закликів до співпраці з ворогом, стали щоденною справою для колаборанта. Публікація, в якій один з російських депутатів пропонував відмінити мораторій на смертну кару спеціально для українських героїв з «Азову»,  теж знайшла підтримку ворожого поплічника», — зазначили у пресслужбі.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 111-1  Кримінального кодексу України двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді