Розбещення малолітніх дітей: поліцейські Києва направили до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного

15:06, 26 грудня 2022
У поліції пишуть, що під час обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили та вилучили близько 15 ГБ порноконтенту за участю двох малолітніх дітей.
Розбещення малолітніх дітей: поліцейські Києва направили до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відділ комунікації поліції Києва розповідає, що слідчі столичного главку поліції отримали оперативну інформацію про те, що уродженець Дніпропетровщини знімає дитячу порнографію.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження та за декілька місяців спільно із працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили 28-річного чоловіка, якому оголосили про підозру у вчиненні низки злочинів.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2017 по 2022 рік, фігурант розбещував, вчиняв сексуальне насильство та знімав відео із двома малолітніми дівчатками, 2014 років народження, доньками двох його співмешканок, із якими він проживав у різні періоди. Також вчиняв домашнє насильство у відношенні трьох малолітніх синів та доньки однієї із співмешканок: виганяв їх на вулицю без одягу, відбирав гроші, їжу та принижував. Найменшій постраждалій дитині нині всього 5 років, найстаршій - 15 років», - розповідають у поліції Києва.

Чоловіка було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на території міста Кривий Ріг працівниками слідчого управління поліції Києва, кіберполіцейськими та спецпризначенцями  поліції Дніпропетровщини.

В пресслужбі пишуть, що під час обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські виявили та вилучили близько 15 ГБ порноконтенту за участю двох малолітніх дітей, які він зберігав на флешносіях, мобільному телефоні та ноутбуці.

Слідчі столичного главку за процесуального погодження Київської міської прокуратури оголосили фігуранту про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 – розбещення малолітніх, ч. 4 та 5 ст. 301 - ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, ч. 1, 3 та 4 ст. 301-1 – одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження, ч. 4 та 6 ст. 153 – сексуальне насильство та ст. 126-1 - домашнє насильство Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт за вказаними фактами скеровано до суду для розгляду справи по суті, а затриманий нині під вартою. Максимальне покарання за вказані злочини відносно дітей – довічне позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області