У Слузі народу закликали НАБУ довести справи про корупцію до кінця, щоб вони не розвалилися у судах

10:13, 23 січня 2023
Партія «Слуга народу» закликала суспільство утриматися від передчасних висновків до завершення розслідування.
У Слузі народу закликали НАБУ довести справи про корупцію до кінця, щоб вони не розвалилися у судах
Джерело фото: nabu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Партія «Слуга народу» закликає правоохоронні та антикорупційні органи провести ретельне, безкомпромісне і швидке розслідування фактів щодо корупційних діянь високопосадовців Уряду й окремих міністерств.

Про це йдеться у заяві партії:

«Партія «Слуга народу» закликає правоохоронні та антикорупційні органи провести ретельне, безкомпромісне і швидке розслідування фактів щодо корупційних діянь високопосадовців Уряду й окремих міністерств.

Із самого початку політичної діяльності наша партія керувалася настановами Президента Володимира Зеленського, серед яких найважливішою була і є нульова толерантність до корупції. Абсолютна більшість наших законодавчих ініціатив так чи інакше стосувалася боротьби з цим внутрішнім ворогом України: від позбавлення народних депутатів недоторканності до створення прозорого ринку землі; від перезавантаження судової системи до забезпечення незалежності антикорупційних органів.

Сьогодні наша велика політична команда складається з більш ніж 6 тисяч депутатів рад всіх рівнів: від Верховної до сільської. Сотні представників команди служать у ЗСУ, займаються волонтерством, допомагають переселенцям – тобто, щоденно роблять внесок до нашої спільної перемоги над ворогом.

Наша команда має одностайну позицію щодо людей, які через брак порядних і чесних спеціалістів змогли проштовхнутися на державні посади і використовують їх для власного збагачення. Ці люди мають бути жорстко покарані у повній відповідності до закону. Незважаючи на посади і час перебування на ній. Незважаючи на особисті досягнення чи впізнаваність в інформаційному просторі.

Як сказав наш Президент, повернення до часів, коли люди при посадах могли собі жирувати за державний кошт, минули безповоротно.

Ми дякуємо Національному антикорупційному бюро за рішучі й безкомпромісні дії щодо викриття злочинів. Закликаємо вас та інші правоохоронні органи довести справу до кінця, отримати аргументовані та переконливі докази, які не дозволять справам розвалитися у судах.

Звертаємось до керівників Уряду, міністерств і відомств: ваша політична реакція на факти має відповідати принципу нульової толерантності до корупції, бути швидкою, жорсткою і однозначною. Дякуємо тим керівникам, які сьогодні діють саме так.

Звертаємося до усіх громадян України. Ми зробимо все, використаємо всі можливі інструменти, щоб притягнути винних у корупційних діяннях до відповідальності – як політичної, так і кримінальної. Разом із тим, маємо всі розуміти: ми протистоїмо потужному і підступному ворогові, який діє не лише на полі бою чи через обстріли українських міст і сіл – а ще й за допомогою отруйної пропаганди. Його мета – поцілити у єдність нашого народу і незламність нашої держави. Щоб розхитати нас зсередини, якщо вже він це не може зробити ззовні. Тому всі ми маємо утриматися від передчасних висновків, узагальнень і обвинувачень. Ми разом створили відповідне законодавче поле і громадський тиск, щоб кожен корупціонер знав: відповідальність неодмінно настане. Сьогодні має говорити Закон, а діяти – його представники. Ми ж будемо, як і раніше, разом забезпечувати спільну та неодмінну перемогу над ворогом».

Як ми писали, НАБУ викрило Василя Лозинського на отриманні хабаря у розмірі $400 тисяч. Кабінет Міністрів звільнив Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. В свою чергу Олександр Кубраков доручив розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегону.

Також ми писали, що Зеленський анонсував важливі кадрові рішення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки