У ДПСУ назвали обставини, за яких держслужбовці можуть виїжджати за кордон

20:43, 3 лютого 2023
Службове відрядження, провідування дітей, необхідність лікування, смерть родича: в урядовій постанові визначили умови виїзду за кордон посадовців.
У ДПСУ назвали обставини, за яких держслужбовці можуть виїжджати за кордон
Джерело фото tsn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Адміністрації Державної прикордонної служби нагадали за яких обставин держслужбовці можуть виїжджати за кордон.

Відповідно до змін, передбачених в ухваленій Урядом постанові від 27 січня, передбачається, що представники державних органів влади, чиновники, урядовці, судді тощо можуть покинути Україну тільки в рамках службового відрядження.

Також у постанові вказані виняткові обставини, коли держслужбовців можуть випустити за кордон не у службове відрядження.

По-перше, це відвідування такими особами своїх дітей до 18 років за кордоном або їх супровід.

Це правило діє за умови, що посадова особа – жінка або одинокий батько.

По-друге, посадові особи можуть виїжджати за кордон на лікування або через смерть за кордоном одного із членів сім’ї.

Відповідно пропуск на держрубежі буде здійснюватися за наявності документів, які підтверджують вищеперераховані обставини.

Серед документів, які повинна мати жінка, аби провідати своїх дітей, – свідоцтво про народження дитини (дітей) і документи (їх нотаріально засвідчені копії), які б підтверджували перебування дітей за межами України. Серед них можуть бути – перебування на консульському обліку, перебування на навчанні, перебування на лікуванні тощо.

Чоловіки, окрім цих документів, повинні мати при собі  документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно (свідоцтво про смерть матері дитини, рішення суду про позбавлення матері батьківських прав, рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою, рішення суду про оголошення матері померлою).

Для виїзду на лікування треба мати документи, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді