На держкордоні не пропустили від 5 до 10 осіб з моменту, як набрали чинності нові правила перетину кордону для чиновників – ДПСУ

20:22, 4 лютого 2023
За словами речника Держприкордонслужби, у чиновників, які намагалися перетнути кордон були відсутні законні підстави.
На держкордоні не пропустили від 5 до 10 осіб з моменту, як набрали чинності нові правила перетину кордону для чиновників – ДПСУ
Джерело фото: mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Від моменту, коли набрали чинності нові правила перетину кордону для чиновників, на держкордоні були не пропущені від п’яти до десяти осіб. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише МВС.

За його словами, у чиновників, які намагалися перетнути кордон були відсутні законні підстави.

«Від моменту, коли були введені зміни для виїзду чиновників за кордон і вони вступили в силу станом на зараз, від п’яти до десяти осіб, які підпадають під ці обмеження, були не пропущені на державному кордоні. У них не було тих підстав, які підпадають під виключення, і отримали відмову», - сказав Андрій Демченко.

За його словами, ці зміни вступили в силу у суботу, а передувало їм рішення РНБОУ.

«Це стосується держслужбовців, народних депутатів, прокурорів, суддів, представників органів державної влади, а також представників, які заброньовані на період мобілізації. Вони мають право виїжджати за кордон лише в службове відрядження. Проте передбачено ряд виключень, зокрема для жінок, а також чоловіків, які є батьками-одинаками, якщо вони хочуть відвідати своїх дітей за кордоном, або якщо супроводжують дітей. Діти до 18 років включно. Категоріям, які підпадають під виключення, необхідно, окрім паспорта, на контролі мати свідоцтво про народження і підтвердити перебування дитини за кордоном – це може бути навчання, лікування або ж перебування на консульському обліку тощо. І третє виключення – смерть близьких родичів за кордоном. У такому випадку рішення може прийняти Голова ДПСУ», - сказав речник Держприкордонслужби.

Андрій Демченко також розповів, що уряд також визначив міністерствам, відомствам та органам державної влади і всім, хто підпадає під це правило, надати до Адміністрації ДПСУ списки таких осіб.

«Така інформація нам вже надходить. Але це не лише питання контролю на кордоні, це відповідальність перед державою», - зазначив він.

Андрій Демченко додав, що уряд чітко визначив, що ця категорія осіб може слідувати виключно в службове відрядження або є низка виключень. Інші підстави для них не підходять.

Раніше ми писали, за яких обставин і яка категорія посадовців та працівників державних органів можуть виїхати за кордон не у службове відрядження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді