До Угорщини на надувному матраці: на Закарпатті затримали чоловіка, що переправляв ухилянтів, фото

22:45, 10 лютого 2023
На Закарпатті місцевий житель планував на надувному матраці переправити двох чоловіків до Угорщини.
До Угорщини на надувному матраці: на Закарпатті затримали чоловіка, що переправляв ухилянтів, фото
Фото: dpsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Закарпатті прикордонники затримали чоловіка, який незаконно, за допомогою надувного матрацу, переправляв ухилянтів до Угорщини. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Прикордонники оперативно-розшукових підрозділів Чопського і Мукачівського загонів затримали раніше судимого мукачівця, який наживався на незаконному переправленні через кордон земляків призовного віку», - заявили в ДПСУ.

Правопорушника та двох його «клієнтів» затримати поблизу селища Вилок Берегівського району під час безпосередньої передачі грошової винагороди. Провідник отримав від ухилянтів 1000 доларів. Також стало відомо, що перед цим він вже отримав 7 тисяч доларів, як оплату за свої «послуги».

За ці кошти двоє чоловіків - жителі Донецької та Харківської областей мали незаконно потрапити до Угорщини. При цьому перетнути кордон, який проходить річковою ділянкою, планували на надувному матраці, який мали з собою.

Організатором незаконного трансферу був мукачівець, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців та провів за ґратами 18 років. Фігурантів кримінального провадження затримали. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Нині чоловікам загрожує «до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів чи інших засобів вчинення злочину».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва