В Україні з’явився новий сайт про мінну безпеку

23:24, 18 лютого 2023
За даними ДСНС, станом на 17 лютого 2023 року в Україні залишалося близько 174 000 км2 потенційно забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами територій.
В Україні з’явився новий сайт про мінну безпеку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як розповідають у Державній службі України з надзвичайний ситуацій, Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами.

«Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та вибухонебезпечні предмети спричинили 75 жертв серед дітей у період з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2023 року», - пишуть у ДСНС.

Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, в Україні запустили вебсайт «Все про мінну безпеку» для батьків, вчителів та дітей.

Ресурс містить чотири розділи: для батьків, вчителів, підлітків та дітей. У кожному з них викладено адаптовану відповідно до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними. У розділі «Вчителям» можна знайти методичні рекомендації щодо проведення уроку з мінної безпеки та готові презентації для учнів різних класів.

«За даними ДСНС, станом на 17 лютого 2023 року в Україні залишалося близько 174 000 км2 потенційно забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами територій. Фахівці повідомляють про випадки мінування дитячих іграшок та інших предметів, які привертають увагу малюків, а відтак становлять велику загрозу для їхнього життя та здоровʼя», - наголошують у ДСНС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді