З одним з батьків – Шмигаль роз'яснив плани з евакуації дітей з небезпечних зон

18:48, 3 березня 2023
Шмигаль наголосив, що неможливо відібрати у батьків дитину та вивезти її без їхньої згоди з небезпечної зони, оскільки це буде кіднепінгом.
З одним з батьків – Шмигаль роз'яснив плани з евакуації дітей з небезпечних зон
Зображення від kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що наразі розробляться проєкт постанови щодо евакуації дитини з одним з батьків, якщо існує загроза її життю.

Як пише «РБК-Україна», Шмигаль наголосив, що неможливо відібрати у батьків дитину та вивезти її без їхньої згоди з небезпечної зони, оскільки це буде кіднепінгом.

«Є живі батьки, які опікуються дитиною, вони не позбавлені батьківських прав, ви не можете відібрати у них дитину і вивезти її без їхньої згоди, це неможливо, це кіднепінг. Ми не можемо красти дітей в українських родин», - відзначив прем'єр.

Водночас Шмигаль зауважив, що якщо існує загроза життю дитини, наразі розробляться проєкт постанови щодо її евакуації з одним з батьків.

«Це те, про що ми розмовляли вчора на нараді. Тобто ми працюємо якраз над таким варіантом, щоб все-таки рятувати максимальну кількість життів наших дітей і їхніх батьків», - додав Шмигаль.

Як раніше ми писали, Мінреінтеграції ініціює проєкт постанови щодо захисту дітей, які перебувають у зоні воєнних дій і збройних конфліктів.

Постановою передбачено дозволити ОВА за погодженням з органами військового командування та Коордштабом з питань проведення обов’язкової евакуації приймати рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або особами, які їх замінюють.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді