Чому затримують виплати ВПО: Мінсоцполітики назвало причини

18:45, 5 березня 2023
У разі затримки виплат надалі ВПО слід звертатися до органу соціального захисту за місцем перебування на обліку.
Чому затримують виплати ВПО: Мінсоцполітики назвало причини
Фото: armyinform.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українцям пояснили, що у лютому 2023 року було дві основні причини затримки виплат внутрішньо переміщеним особам. Це додаткова перевірка (верифікація) та уточнення даних через переход до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, а також зростання кількості одержувачів допомоги, на що знадобилися додаткові кошти. Про це повідомляють в Мінсоцполітики.

При цьому станом на початок березня профінансовано всі виплати в сумі 6,3 млрд грн.

Відомство підрахувало, що лише за грудень-2022 та січень-2023 кількість отримувачів допомоги зросла на 86 тис. осіб. А за листопад 2022 року зростання склало 200 тис. осіб.

Також у відомстві пояснили, що у разі затримки виплат надалі ВПО слід звертатися до органу соціального захисту за місцем перебування на обліку. Це потрібно для перевірки правильності даних та виправлення помилок, якщо такі знайдуться. Контакти таких регіональних представництв соцзахисту розміщено за посиланням.

Якщо таким шляхом питання не вирішилося, і виплату так і не було нараховано, можна також звернутися до Національної соціальної сервісної служби України. Зробити це можна за телефоном (044) 289-87-89.

Щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить для осіб віком від 18 років – по 2000 грн; для дітей та осіб з інвалідністю – по 3000 грн. При цьому до закінчення військового стану та ще місяць після нього виплати продовжуються автоматично.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки