Отримати електронне судове рішення відтепер можна у Дії

12:36, 6 березня 2023
У Мінцифрі зазначили, що документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.
Отримати електронне судове рішення відтепер можна у Дії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що відтепер у застосунку Дія за кілька кліків можна отримати електронне судове рішення .

«Тепер у застосунку можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

Що це за документ?

Судове рішення — це документ, у якому відображається результат судової справи. Наприклад, підтверджується факт розлучення пари.

Отримати цифровий документ можна у смартфоні за кілька секунд. Для цього зайдіть у Дію - натисніть Послуги - виберіть Судові справи - перегляньте судове рішення і за потреби завантажте собі на смартфон.

Судові послуги працюють в останній версії Дії. Тож обовʼязково перевірте, чи оновили ви застосунок», — зазначили у Мінцифрі.

«Навіть в умовах війни Україна продовжує розвиватися як цифрова держава і надсилання судових рішень через застосунок Дія стало логічним продовженням розвитку ЄСІТС – системи, яка в майбутньому має повністю цифровізувати документообіг у судах. Зараз, через співпрацю з Мінцифрою, ми говоримо про вихід Електронного суду на значно ширший загал, де доступ до отримання головного судового документа, яким є рішення суду, спрощено до рівня смартфона», - прокоментував подію голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

Раніше ми писали, що опубліковано Порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу через Viber.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду