Це було б компліментом, але це не ми: Резніков заперечив причетність України до диверсій на «Північних потоках»

20:12, 8 березня 2023
Міністр оборони України заявив, що офіційні структури країни не причетні до підриву газопроводів рф у Балтійському морі.
Це було б компліментом, але це не ми: Резніков заперечив причетність України до диверсій на «Північних потоках»
Джерело фото: ukrinform.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна не причетна до до підриву газопроводів рф у Балтійському морі. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Стокгольмі, куди прибув для участі у засіданні міністрів оборони країни ЄС, пише Європейська правда.

У такий спосіб міністр оборони відреагував на публікації у західній пресі про «український слід» у диверсії на російських газогонах «Північні потоки».

Так, американське видання The New York Times опублікувало статтю з посиланням на розвідку, що мовляв за вибухами на газопроводах рф стоять неурядові організації, до яких могли входити росіяни та українці.

Німецькі ЗМІ написали, що слідство в країні встановило судно, яке має стосунок до диверсії, і воно так чи інакше пов'язане з Україно.

Британське видання The Times зазначило, що західній розвідці відоме ім'я українця - приватного спонсора, який нібито профінансував диверсію на російських газопроводах у Балтійському морі.

Міністр оборони назвав ці «підозри» компліментом на адресу українських спеціальних сил, однак виключив причетність офіційних структур України до підриву на російських газогонах.

«Для мене це доволі дивна історія, вона не має нічого спільного з нами. Я думаю, що офіційне розслідування, що проводиться відповідними владними структурами, опише усі деталі. Це було б певним компліментом для наших спеціальних сил, але це не наша діяльність», - сказав Резніков.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді