Кидали в голову шматки бетону: на Харківщині викрито «народну дружину», яка чинила самосуд

20:25, 15 березня 2023
На Харківщині експоліцейський разом із місцевими жителями вбили двох односельчан за крадіжку.
Кидали в голову шматки бетону: на Харківщині викрито «народну дружину», яка чинила самосуд
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Харківщині викрито самопроголошену «народну дружину». Її учасників підозрюють в умисному вбивстві двох осіб. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що у березні 2022 року під час окупації села Хотімля Харківської області експрацівник поліції та троє місцевих жителів створили свій власний орган — «народну дружину», який мав «боротися» з крадіжками у селі та проводити серед мешканців села «роз’яснювальну роботу».

Зі слідчих матеріалів відомо, що учасники «народної дружини» дізналися, що жінка і чоловік вчинили крадіжу. Тоді, озброївшись телескопічною палицею, металевими трубами, арматурою і дерев'яними палицями, зловмисники пішли до них.

«Спочатку «народні дружинники» побили чоловіка та жінку до напівпритомного стану, а потім віднесли їх тіла до місцевого озера та скинули у воду.

Потерпілі намагались вибратись на берег, але підозрювані не дали їм врятуватись, почали кидати в голови людей шматки бетону.

Довівши «покарання» до кінця, переконавшись, що чоловік та жінка померли, чоловіки пішли з місця злочину», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що експравоохоронець та ще один підозрюваний втекли на територію країни-агресора. Їм повідомлено про підозру заочно.

Двох їхніх спільників правоохоронці затримали, наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду