Розтрата майна на 56 млн грн: ВАКС оголосив вирок колишнім службовцям «Луцького КХП №2»

13:23, 16 березня 2023
Експосадовці отримали 10 та 7,5 років позбавленні волі.
Розтрата майна на 56 млн грн: ВАКС оголосив вирок колишнім службовцям «Луцького КХП №2»
Фото: voladm.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

 У четвер, 16 березня, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП оголошено обвинувальний вирок, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» та ексначальника елеватора визнано винуватими у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тон зерна на загальну суму 56 млн гривень, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Колишньому директору держпідприємства призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій , строком на три роки , та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна (а це понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль «BMW X5).

Колишньому начальнику елеватору суд визначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій , строком на три роки , та з конфіскацією частини належного йому на праві власності майна.

Зібраними у межах досудового розслідування доказами, прокурором доведено, що з лютого 2014 року по червень 2014 року директор та начальник елеватора ДП «Луцький КХП №2», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату зерна державного ПАТ «Аграрний фонд» в кількості 26 тис. тон (що перебувало на зберіганні підприємства) чим спричинили ПАТ «Аграрний фонд» збитки на суму більше ніж 56 млн гривень. Досудове розслідування у справі здійснювали детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП», — сказано у повідомленні.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду