Як замовити індивідуальний номерний знак онлайн через Електронний кабінет водія

23:04, 25 березня 2023
Яка вартість послуги виготовлення.
Як замовити індивідуальний номерний знак онлайн через Електронний кабінет водія
Джерело фото: Головний сервісний центр МВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Для онлайн замовлення індивідуального номерного знака власник транспортного засобу авторизується в Електронному кабінеті водія та формує заявку на виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків.

Як розповідають у Головному сервісному центрі МВС, для такого замовлення обов’язковою умовою є те, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вже відображається в Електронному кабінеті водія цього автовласника.

Послідовність дій одержувача послуги:

  • авторизація в Електронному кабінеті водія за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпис;
  • оформлення заявки на виготовлення, що включає в себе перевірку доступності напису на макеті індивідуальних номерних знаків;
  • здійснення оплати за надання адміністративної послуги та у разі потреби логістичних послуг;
  • отримання комплекту індивідуальних номерних знаків у Києві або з доставкою від ДП «ІНФОТЕХ» на відділення «Нової Пошти»;
  • перереєстрація транспортного засобу і закріплення індивідуального номерного знака за транспортним засобом в будь-якому зручному сервісному центрі МВС.

Вартість послуги виготовлення:

300 грн — три символи (мінімальне замовлення);

90 грн — кожний наступний (до восьми символів);

466,44 грн — вартість спецпродукції (номерних знаків для авто);

266,58 грн  — вартість спецпродукції (номерних знаків для мотоцикла).

Вартість послуг, пов’язаних із виготовленням індивідуальних номерних знаків регламентує Постанова №795 Кабінету Міністрів України. 

У Головному сервісному центрі МВС наголосили, що додавання графічного елемента при замовленні онлайн не є можливим, графічний елемент до макету індивідуального номерного знака можна додати лише за офлайн візиту до будь-якого зручного сервісного центру МВС.

«Після отримання комплекту індивідуальних номерних знаків обов’язково проводиться перереєстрація транспортного засобу. Вартість послуги та бланкової продукції — свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу для усіх категорій — орієнтовно 520 грн. Самовільне закріплення номерного знака не допускається, він має бути внесений у особливі відмітки до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

У разі, якщо наявний номерний знак державної реєстрації транспортного засобу не відповідає вимогам Наказу МВС № 166, здійснюється його обов’язкова заміна (орієнтовно 336 грн)», - зазначили у Головному сервісному центрі МВС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області