Допомогла оформити фейкове опікунство над підлітком призовником: на Одещині судитимуть начальницю служби у справах дітей

22:54, 28 березня 2023
Жінка допомогла зловмисниці, яка використовувала свого прийомного сина для незаконного перетину кордону військовозобов’язаними, оформити опікунство над дитиною за чоловіком призовного віку.
Допомогла оформити фейкове опікунство над підлітком призовником: на Одещині судитимуть начальницю служби у справах дітей
Джерело фото: vinnitsa.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині судитимуть начальницю служби у справах дітей однієї з громад за фактом службового підроблення та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що у червні 2022 року посадовиця допомогла зловмисниці, яка використовувала свого 15-річного прийомного сина для незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними особами, в одержанні призовниками документів про нібито опіку над хлопцем для вільного виїзду за кордон.

Зі слідчих матеріалів відомо, що обвинувачена внесла до наказу служби у справах дітей недостовірні дані, про те, що підліток проживає з 36-річним чоловіком, який опікується ним. Також жінка підписала згоду на виїзд за кордон неповнолітньому у супроводі нового опікуна.

При спробі перетину кордону за підробленими документами чоловіка разом з організаторкою оборудки затримали.

Наразі обвинувачену відсторонено від займаної посади.

Раніше до суду було передано обвинувальний акт стосовно підприємливої організаторки злочину. За клопотанням прокурорів рішення про встановлення піклування жінкою над підлітком органом місцевого самоврядування скасовано, а хлопця передано близьким родичам.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді