Мінкульт подав позов до Господарського суду Києва через дії УПЦ МП, – Ткаченко

19:09, 31 березня 2023
При повторній спробі оглянути одне з приміщень комісія не змогла потрапити до будівлі, бо вона була закрита.
Мінкульт подав позов до Господарського суду Києва через дії УПЦ МП, – Ткаченко
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мінкульт знову не зміг потрапити до Києво-Печерської лаври та подав позов до суду через перешкоджання з боку УПЦ МП. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" знов не змогла розпочати свою роботу через супротив УПЦ МП. 

Через це Заповідник звернувся до Господарського суду м. Києва, щоб усунути численні перешкоди, які чинить УПЦ МП на шляху передачі в законний спосіб майна Лаври законному власнику – державі. Будемо вирішувати ситуацію в законний спосіб", - повідомив він.

При повторній спробі оглянути одне з приміщень комісія не змогла потрапити до будівлі, бо вона була закрита. Ключі, які передали представники Монастиря не підійшли до серцевини замка приміщення. 

Ткаченко додав, що відповідно до ст. 381 Цивільного кодексу власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні права користування своїм майном. 

 

Раніше повідомлялося, що представники УПЦ МП не хочуть залишати територію Києво-Печерської Лаври.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд