У Києві та області провели обшуки у 15-ти компаніях, які контролює ексзаступник Секретаря РНБО Сівкович, якого підозрюють у держзраді

16:23, 5 квітня 2023
У ході обшуків вилучені зброя, документи.
У Києві та області провели обшуки у 15-ти компаніях, які контролює ексзаступник Секретаря РНБО Сівкович, якого підозрюють у держзраді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР спільно з СБУ провели обшуки у компаніях, які контролюються колишнім заступником Секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиром Сівковичем, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Як зазначають у ДБР, у Києві та області правоохоронці, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, сьогодні провели 30 обшуків у 15 кампаніях, що займаються торгівлею автотранспортом, надають рієлторські та фінансові послуги тощо.

«Встановлено, що роботу цих підприємств контролює колишній заступник Секретаря РНБО Володимир Сівкович», - пишуть у СБУ.

«Володимир Сівкович підозрюється у державній зраді та шпигунстві. Після Революції Гідності він втік до росії, де проводить активну антиукраїнську діяльність, працює на спецслужби країни-агресора.

Зрадник через підставних осіб – українських громадян та підприємств-нерезидентів, здійснював контроль над низкою компаній в Україні. Деякі з компаній мають ознаки фіктивності. Вони використовувалися для прикриття діяльності членів злочинної організації та легалізації їх фінансування. Кінцевою метою організаторів було вчинення злочинів проти основ Національної безпеки України.

У ході обшуків вилучені зброя, документи, що підтверджують причетність Сівковича до цих та інших компаній. Слідчі дії продовжуються», - пишуть у Державному бюро розслідувань.

У липні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику Секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиру Сівковичу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду