Убив свою родину й намагався імітувати розбійний напад: Верховний суд залишив для вінничанина вирок без змін

10:00, 11 квітня 2023
Серед жертв засудженого, зокрема, його 3-річна донька і 7-річний син.
Убив свою родину й намагався імітувати розбійний напад: Верховний суд залишив для вінничанина вирок без змін
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд підтримав позицію прокурорів Офісу Генерального прокурори та Вінницької обласної прокуратури та залишив для жителя Вінниці покарання за умисне вбивство чотирьох людей без змін у вигляді довічного ув'язнення. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що у грудні 2018 року вінничанин вбив матір, колишню дружину та двох своїх дітей – 3-річну доньку і 7-річного сина.

«Потерпілі проживали разом у квартирі засудженого у м. Вінниця, а він – окремо. При зустрічах, коли чоловік приходив до колишньої родини, часто виникали конфлікти.

Під час чергової сварки засуджений почав душити колишню дружину, наніс їй множинні удари слюсарським молотком. Аналогічні дії вчинив стосовно матері та малолітніх дітей.

Щоб приховати сліди злочину та відвести від себе підозри, чоловік намагався зімітувати розбійний напад: розкидав речі й документи потерпілих по квартирі, вхідні двері залишив відчиненими. У подальшому змив із себе сліди крові та покинув помешкання.

Він поїхав на таксі до іншої частини міста, де позбувся знаряддя вбивства – молотка, якого викинув на смітник. Коли повернувся до квартири, побачив, що ніхто не виявив злочин, самостійно викликав «швидку», імітуючи розпач та нерозуміння ситуації.

На місці лікарі констатували смерть двох жінок і хлопчика. Дівчинка померла за кілька годин у медзакладі».

Верховний Суд постановив, що призначене покарання відповідає вимогам справедливості та відображає співмірність злочину та кари.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва