НАБУ наполягає на продовженні строку досудового розслідування справи ексголови Нафтагазу Андрія Коболєва: з'ясовано нові деталі

10:32, 14 квітня 2023
Детективи знайшли нові документи, які слугують важливими доказами у справі.
НАБУ наполягає на продовженні строку досудового розслідування справи  ексголови Нафтагазу Андрія Коболєва: з'ясовано нові деталі
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

13 квітня 2023 року детективи Національного бюро подали слідчому судді Вищого антикорупційного суду нове клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Про це повідомляє САП.

Це, зокрема, зумовлено новими обставинами, встановленими досудовим розслідуванням.

Після звернення до слідчого судді з попереднім клопотанням (04.04.2023) детективи вилучили нові документи та інформацію, які мають суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні, а саме – електронне листування осіб, залучених до ініціювання, погодження та виконання рішення про виплату премій голові, членам правління та працівникам НАК «Нафтогаз України» у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі.

Загальний обсяг вилученої інформації в електронному вигляді становить понад 37 гігабайт електронного листування.

Наразі детективи здійснюють огляд вилученої інформації, який, у зв’язку із великим масивом даних, може тривати протягом значного періоду часу.

Під час огляду вже виявлено низку відомостей, які мають істотне значення для доказування в кримінальному провадженні.

Нижче наводимо зразки вилучених матеріалів, які НАБУ і САП вирішили опублікувати з огляду на суспільний резонанс та низку заяв з боку сторони захисту.

Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд