Ворог змінив тактику на півдні: в ЗСУ розповіли деталі

22:29, 16 квітня 2023
Ворожі обстріли активізувалися переважно на півдні України.
Ворог змінив тактику на півдні: в ЗСУ розповіли деталі
Фото: korrespondent.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Впродовж минулої доби російські окупанти посилили вогневий та психологічний тиск на цивільне населення прифронтових та деокупованих територій, передає  оперативне командування «Південь».

Зазначається, що, зокрема, по правобережжю Херсонщини ворог вів артилерійські обстріли, водночас завдаючи авіаударів. Загалом у регіоні відбулося близько 70 обстрілів спрямованих по об’єктах соціальної інфраструктури, житлових кварталах і сільськогосподарських угіддях. Внаслідок атаки на обласний центр загинуло дві цивільні жінки – мати й дочка. Ще одна жінка отримала поранення.

У Бериславському районі Херсонщини росіяни здійснили три атаки, застосувавши і КАБи, і протирадіолокаційні ракети. Ворог продовжує нищити промислові потужності регіону, бити по сільськогосподарських угіддях.

Також окупанти атакували Баштанський район Миколаївщини, вдаривши з зенітно-ракетних систем С-300 по наземних об’єктах. Окрім того, в населених пунктах Горохівської та Снігурівської громад пошкоджено будівлю дитячого садку та клубу, житлові будинки, навчальний заклад та приватне підприємство. Внаслідок обстрілів загинуло двоє 18-річних юнаків. У місті Снігурівка пошкоджено два навчальні заклади, лікарню, будинок культури та житлові будинки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді