Росіяни змінили тактику обстрілів: деталі розкрили в Повітряних силах

08:19, 17 квітня 2023
Зараз вони здебільшого обстрілюють території, до яких можуть дістати.
Росіяни змінили тактику обстрілів: деталі розкрили в Повітряних силах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російські окупанти змінили тактику своїх обстрілів. Зараз вони здебільшого обстрілюють території, до яких можуть дістати. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

«Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує», - сказав Ігнат.

Речник додав, що, за даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні 7 тисяч ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

«Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території рф. Вони не долітали», - пояснив він.

Ігнат нагадав, що росіяни можуть виготовляти ракети для С-300 та С-400. Крім цього, нещодавно з'явилась інформація про відновлення виробництва ракети Х-50. За словами Ігната, ця ракета є аналогом ракети Х-101.

«Можливо, взялись за неї, тому що мають з чого робити й, можливо, тому, що вона дешевша. Це така сама крилата ракета, як Х-101, в принципі її можна збивати засобами ППО», - зазначив він.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді