Переправляли через кордон ухилянтів: судитимуть організаторів схеми

11:19, 18 квітня 2023
Трьом чоловікам може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.
Переправляли через кордон ухилянтів: судитимуть організаторів схеми
Фото: dw.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що на Закарпатті судитимуть організаторів незаконного «трансферу» через кордон. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Як встановили поліцейські, до організації незаконного каналу причетні троє мешканців Мукачівського, Берегівського та Хустського районів. Обвинувачені знаходили чоловіків призовного віку, які намагаються незаконно виїхати за кордон.

«Групи збирали по три особи та завдяки знанню місцевості, забезпечували їм перехід кордону повз офіційні пункти пропуску.

У січні цього року оперативники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі Ужгородського районного управління поліції спільно з працівниками військової контррозвідки УСБУ затримали трьох фігурантів під час спроби переправити осіб до Угорщини. За свої послуги мали отримати 12 000 доларів США винагороди від одного з ухилянтів.

Тоді двом фігурантам було оголошено підозру за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), а третьому спільнику - за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України», — сказано у повідомленні.

Наразі за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури обвинувальний акт стосовно трьох осіб скеровано до суду. За скоєне обвинуваченим може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва