ВАКС в 5 разів зменшив розмір застави для судді Печерського райсуду Тетяни Ільєвої

13:45, 17 квітня 2023
Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про заставу щодо підозрюваної у зловживанні владою судді Печерського райсуду Тетяни Ільєвої, зменшивши розмір застави у 5 разів.
ВАКС в 5 разів зменшив розмір застави для судді Печерського райсуду Тетяни Ільєвої
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд застосував до підозрюваної у зловживанні владою судді Печерського райсуду Тетяни Ільєвої запобіжний захід у вигляді застави у розмірі трохи більше 805 тисяч гривень. Відповідне рішення було ухвалено 17 квітня

«Розглянувши клопотання детектива про застосування запобіжного заходу в вигляді застави стосовно Ільєвої Тетяни Григорівни слідчий суддя постановив: клопотання детектива задовольнити часоково. Застосувати до підозрюваної Ільєвої Тетяни Григорівни запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 805,2 тисячі гривень(прокурор просив суд застосувати до Ільєвої запобіжний захід у вигляді застави у 4 мільйони гривень або утримання під вартою строком на 60 днів). Покласти на підозрювану такі обов’язки: здати до зберігання паспорти та інші документи, які дають підстави для виїзду за кордон, не відлучатися за межі Києва та області без дозволу слідчого та суду», - оголосив текст ухвали слідчий суддя Олег Федоров.

Строк дії обов’язкових, які покладені на Ільєву становить 60 днів

За версією слідства, одна з ухвал судді Ільєвої призвела до отримання коштів особою, які її не належать. Під час дебатів прокурор попросив задовольнити клопотання У свою чергу суддя Тетяна Ільєва під час судових дебатів звернула увагу на зміну показів головним свідком обвинувачення, а також «сумнівні докази прокурора Носенка». Вона додала, що підозра є необгрунтованою, а докази обвинувачення є неналежними і попросила суд відмовити у задоволенні клопотання

4 квітня Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про тимчасове відсторонення судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

За результатами обговорення члени ВРП більшістю голосів відмовили у задоволенні клопотання САП. 14 членів Вищої ради правосуддя проголосували проти задоволення клопотання, 3 – за.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що 30 березня НАБУ і САП повідомили Тетяні Ільєвій про підозру «у зловживанні владою та внесенні до ухвали завідомо неправдивих відомостей». Обрана ними кваліфікація: ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду