Б'є і хоче довести до самогубства: у найстаршої матері України відібрали дитину через знущання

12:47, 26 квітня 2023
12-річна донька найстаршої матері України 78-річної Валентини Підвербної опублікувала допис, у якому розповіла про психологічне і фізичне знущання над нею з боку матері.
Б'є і хоче довести до самогубства: у найстаршої матері України відібрали дитину через знущання
Фото: sensatsiya.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення про негайне відібрання дитини у найстаршої матері України 78-річної Валентини Підвербної через неналежні умови догляду та проживання, а також загрозу життю дитини.  Про це повідомили представники Чернігівської міськради.

12-річна Анна-Марія перед цим розповіла про знущання матері в соціальній мережі та попросила про допомогу.

Дівчинка напередодні у своїх соцмережах опублікувала допис, в якому розповіла про знущання матері та попросила про допомогу.

«Мама з мене знімає білизну та шкарпетки, рве одяг, не дає митися та прати свої речі. А ще дряпає мене і б'є... Вона хоче довести мене до самогубства... Допоможіть мені», — написала дівчинка.

Також Анна-Марія розповіла, що мама відмовляється лікувати їй очі та зробити операцію, хоча дівчинка страждає на косоокість. 

Після того, як дівчинка опублікувала допис, до родини виїхали правоохоронці та соцслужби. В. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що під час бесіди дівчинка підтвердила розголошену раніше інформацію.

Поліція Чернігівської області встановила, що дитина проживає в неналежних санітарно-гігієнічних умовах та стає жертвою домашнього насильства.

Дівчинку вилучили та відправили під нагляд лікарів, а на матір склали адміністративний протокол за невиконання обов’язків та вчинення домашнього насильства. Протягом семи днів буде поданий позов до суду проти мати.

«В залежності від того, яке рішення прийме суд, буде розглядатися і питання подальшого влаштування. Якщо суд прийме відібрання дитини без позбавлення, то ми будемо пропонувати надати статус дитини позбавленого батьківського піклування, відповідно до постанови, і будемо влаштовувати в сімейні форми виховання», — повідомила начальниця управління у справах дітей в Чернігові Олена Зінченко.

Жінкою, у якої відібрали дитину, стала найстарша мати України, 78-річна Валентина Підвербна.

Підвербна народила дівчинку Анну-Марію в лютому 2011 року. У віці 66 років вона стала найстаршою матір’ю України, дитина з‘явилася на світ після процедури штучного запліднення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді