У ЄС зафіксовані випадки вилучення українських дітей із сімей біженців, – Лубінець

19:12, 5 травня 2023
Проблема полягає у відмінності українського та європейського законодавств.
У ЄС зафіксовані випадки вилучення українських дітей із сімей біженців, – Лубінець
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У ЄС трапляються випадки вилучення українських дітей із сімей переселенців. Офіс Омбудсмена зафіксував кілька десятків таких фактів. Про це заявив Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції, пише Укрінформ.

За його словами, проблема полягає у відмінності між українським та європейськими законодавствами. Так, офіційний опікун в Україні не є офіційним опікуном на території ЄС.

Лубінець наголосив, що деякі країни із розумінням ставляться до ситуації, в якій опинилися українці, і не застосовують до них передбачених їхнім законодавством заходів.

Однак, є країни, в яких не зважають на особливі обставини українських біженців, і вилучають дітей, зазначив Уповноважений ВР із прав людини.

Він додав, що звернувся до партнерів-омбудсманів цих країн для вирішення проблеми.

Як запевнили в Офісі Омбудсмена , їм вдалося досягти, того, що там перестали фізично забирати дітей із родин українських громадян.

«У нас є деякі факти вже вилучених українських дітей, по яким ми зараз займаємося. І ми зараз пропрацьовуємо питання, щоб допомогти цим дітям разом із батьками просто повернутися на територію України», повідомив Лубінець.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді