В Одесі горе-мати змушувала сина жебракувати і платити за квартиру: подробиці

07:00, 6 травня 2023
Сама жінка не працювала та зловживала алкоголем.
В Одесі горе-мати змушувала сина жебракувати і платити за квартиру: подробиці
Фото: поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одесі мати змушувала дев'ятирічного хлопчика заробляти гроші, утримувати її та платити за квартиру. Сама ж жінка не працювала та зловживала алкоголем, повідомляє пресслужба поліції.

29-річна уродженка Білгород-Дністровського району Одеської області зловживала алкоголем, не працювала і навіть не намагалася отримати статус безробітної чи матері-одиначки.

Вона вирішила погрозами примусити заробляти свого сина. Зокрема, хлопчик жебракував та мив фари автівок на одній зі жвавих доріг у центрі Одеси. Місцеві жителі часто бачили його у районі Олександрівського проспекту.

"Тривалий час хлопчик щоденно виконував цю роботу, випрошуючи у водіїв гроші. Мати тримала сина під постійним контролем, перебуваючи неподалік. Зароблені дитиною гроші жінка витрачала більшою мірою на свої потреби: сигарети, алкоголь, продукти", - розповіли у поліції.

У поліції зазначили, що також дитина оплачувала квартиру, яке його горе-матір орендувала в Одесі. Відомо, що хлопчик голодував - йому не вистачало їжі і він змушений був приховувати частину отриманих від громадян коштів, щоб подбати про себе.

Він розповів правоохоронцям, як один водій "крутої" автівки дав йому одразу 1 тис. грн, за що отримав похвалу від матері.

"Вона сказала, що я - молодець", - розповів він.

За даними поліції, з жінкою вже не раз проводили профілактичні бесіди та складали адміністративні матеріали за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак, коли вчергове виявили її сина на дорозі за жебракуванням, поліцейські разом із працівниками служби у справах дітей вилучили хлопчика із сім’ї. Зараз він проходить обстеження у лікарні.

Жінці висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України - втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом. Лише після цього вона стала на облік у центр зайнятості та нібито шукає роботу. Однак, їй загрожує до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду