Мінекономіки пропонує підвищити мінімальну зарплату на 14% у наступному році

14:58, 29 травня 2023
Мінекономіки пропонує підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 7 651 грн.
Мінекономіки пропонує підвищити мінімальну зарплату на 14% у наступному році
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство економіки пропонує підвищити мінімальну зарплату з нинішніх 6700 гривень до 7651 гривні у 2024 році, тобто на 14%.

Про це пише Федерація профспілок.

Так, на засіданні спільної робочої комісії з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати Мінекономіки озвучило пропозиції Міністерству фінансів на 2024 рік для попередніх обрахунків:

- розмір мінімальної заробітної плати – 7 651 грн (наразі 6 700 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік»);

- розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – 3 443 грн (наразі цей показник складає 2893 грн; станом на сьогодні його «заморожено» на рівні 1 грудня 2021 року).

Як зазначається, наразі Мінекономіки знаходиться в процесі перегляду попередніх показників макропрогнозу на наступний бюджетний період.

«Міністерство фінансів очікує від Міністерства економіки уточнений макропрогноз до 19 червня 2023 року, щоб здійснити розрахунки необхідних бюджетних видатків, в тому числі щодо забезпечення у 2024 році запропонованих Мінекономіки розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС», - додали там.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області