Уряд ухвалив рішення про перевірку всіх укриттів в Україні

18:24, 1 червня 2023
Денис Шмигаль заявив, що уряд напрацює зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності тих, хто своєю недбалістю наражає людей на небезпеку.
Уряд ухвалив рішення про перевірку всіх укриттів в Україні
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів під час позачергового засідання 1 червня затвердив протокольне рішення про перевірку роботи всіх об’єктів цивільного захисту в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні вночі росія випустила по Києву 10 балістичних та крилатих ракет. Під час цієї атаки мала місце неприпустима ситуація, коли люди не змогли потрапити до укриття. Тому перш за все на сьогоднішньому засіданні Уряду ухвалюємо протокольне рішення про перевірку роботи всіх укриттів у країні і, зокрема, в Києві. У будь-який час доби під час повітряної тривоги вони мають бути доступними для всіх людей», — наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також повідомив, що Уряд напрацює зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності тих, хто своєю недбалістю наражає дітей та дорослих на смертельну небезпеку: «Покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися».

Як ми писали, у ніч на 1 червня внаслідок удару ракетами рф у Києві загинули троє людей. Вони не змогли потрапити в зачинене укриття.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо закритих бомбосховищ. 

Загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище.

Патрульна поліція Києва допоможе контролювати роботу укриттів уночі під час повітряної тривоги.

Глава департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук заявив, що укриття у Києві будуть постійно відчиненими.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки