Жодна з країн світу не направила до України рятувальників після підриву окупантами Каховської ГЕС

09:26, 9 червня 2023
Натомість Україна – навіть під час повномасштабної війни проти рф – відправила своїх рятувальників для ліквідації наслідків потужного землетрусу у Туреччині.
Жодна з країн світу не направила до України рятувальників після підриву окупантами Каховської ГЕС
Фото: Павло Петров, ДСНС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вночі 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС, що спричинило затоплення значної частини Херсонської області.

Низка країн світу та політичні діячі засудили підрив греблі та пообіцяли направити Україні допомогу для подолання наслідків.

Водночас жодна країна світу не запропонувала направити до України рятувальників, які б допомогли евакуювати людей і тварин, тоді як Україна – навіть під час повномасштабної війни проти рф – відправила своїх рятувальників для ліквідації наслідків потужного землетрусу у Туреччині. Про це повідомляють «Букви».

Як відомо, 6 лютого 2023 року в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9, загинуло десятки тисяч осіб.

Наступного дня, 7 лютого, український уряд погодив відправлення до Туреччини команди рятувальників у складі 87 осіб, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак. Того ж дня президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання Туреччині гуманітарної допомоги.

Вже 8 лютого перша група українських рятувальників прибула до Туреччини.

Водночас коли 6 червня 2023 року російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС, що спричинило масове затоплення Херсонської області, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наступного дня зателефонував Зеленському та запропонував створити комісію з участю «експертів воюючих сторін, ООН і міжнародної спільноти, зокрема Туреччини», а також російських та українських експертів.

Ердоган пообіцяв зробити все можливе в цьому питанні додавши, що можна використовувати метод переговорів, як у зерновому коридорі.

Після розмови із Зеленським турецький лідер провів телефонну бесіду і з путіним.

«Під час зустрічі президент Ердоган заявив, що важливо, аби всебічне розслідування вибуху на Каховській дамбі було проведено таким чином, щоб не залишити місця для підозр. Висловлюючи, що комісія може бути створена за участю російських і українських експертів, ООН і міжнародної спільноти, включаючи Туреччину, президент Ердоган заявив, що Туреччина готова здійснити свій вклад в цьому контексті», – йдеться у заяві пресслужби Ердогана.

Інших видів допомоги президент Туреччини не пропонував.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду