В Офісі Генпрокурора прокоментували викриття депутата Сергія Алєксєєва, відео

10:10, 30 червня 2023
Нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини на суму 50 тисяч доларів.
В Офісі Генпрокурора прокоментували викриття депутата Сергія Алєксєєва, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомлялося, Офіс Генпрокурора оголосив підозру народному депутату, голові підкомітету з питань правоохоронної діяльності Сергію Алєксєєву за обман та незаконне заволодіння грошима громадянина Німеччини.

«За 50 тисяч доларів нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння у запобіганні екстрадиції. Для цього парламентарій «гарантував» використати власні зв'язки у суді, щоб скасувати рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця», – розповіли правоохоронці.

Заступник Генерального прокурора Антон Войтенко прокоментував викриття народного депутата Сергія Алєксєєва на шахрайстві.

За його словами, процес викриття почався із квітня 2023 року.

Правоохоронці задокументували факт отримання нардепом 20 тисяч доларів – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого «траншу» у розмірі 30 тисяч доларів.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва