Кошти на виплату допомоги постраждалим від теракту на Каховській ГЕС перераховано регіонам, — Шмигаль

19:04, 4 липня 2023
Глава уряду повідомив, що кошти, призначені постраждалим від теракту на Каховській ГЕС, перераховані на місця і протягом найближчих двох днів місцева влада має здійснити ці виплати.
Кошти на виплату допомоги постраждалим від теракту на Каховській ГЕС перераховано регіонам, — Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відразу після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС уряд виділив із Фонду ліквідації 1,5 млрд грн для будівництва магістральних водогонів. Роботи вже стартували. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 4 липня.

Ідеться про водогони Карачунівське водосховище – Кривий Ріг — Південне водосховище, Марганець — Нікополь, Хортиця — Томаківка.

«Їх протяжність близько 150 км, і вони забезпечать питною водою жителів чотирьох регіонів. Зокрема мешканців Кривого Рогу, Нікополя та Марганця. Закликаю до максимальної координації зусиль між центральною та місцевою владою для досягнення результату якнайшвидше», — наголосив Денис Шмигаль.

Загалом, за словами прем’єр-міністра, для подолання наслідків теракту на Каховській ГЕС Уряд спрямував понад 4 млрд гривень. Це кошти на підвезення людям питної води, на відбудову пошкоджених та зруйнованих об’єктів, на виплату 5 тисяч гривень одноразової допомоги постраждалим.

Як зазначив глава уряду, станом на сьогодні вже подано 2300 заяв на отримання такої допомоги, з яких майже тисячу вже передано на виплату. Відповідні кошти перераховані на місця і протягом найближчих двох днів місцева влада має здійснити ці виплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду