Байден: США готові надати Україні гарантії безпеки за моделлю Ізраїлю

10:52, 8 липня 2023
США можуть надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем, які не передбачають вступу до НАТО, зазначив Байден.
Байден: США готові надати Україні гарантії безпеки за моделлю Ізраїлю
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США можуть надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем, які не передбачають вступу до НАТО. Про це заявив президент США Джо Байден виданню CNN.

Він зазначив, що такі гарантії безпеки - це 10-річне зобов’язання, які беруть на себе США.

"Вони передбачають надання пакетів військової та фінансової допомоги, а також можливість спільного виробництва", - зазначив Байден. 

Зауважимо, Ізраїль не є членом НАТО, і Сполучені Штати не зобовʼязані приходити на допомогу країні за договором. Але протягом десятиліть Ізраїль підтримує особливі відносини із США як найстійкіший партнер Вашингтону на Близькому Сході, а також є найбільшим сукупним отримувачем іноземної допомоги США з часів Другої світової війни.

Допомога США Ізраїлю наразі викладена у 10-річних угодах, і остання з них зобовʼязує Вашингтон надати військову допомогу на суму 38 млрд долларів у період із 2019-го по 2028 рік.

Раніше ми писали, що Байден заявив, що Україна зараз не готова до вступу в НАТО. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду